Met meer dan twee decennia ervaring als grafisch ontwerper en art director, specialiseer ik me in het verbeteren van de visuele communicatie van bedrijven. 
Mijn doelstelling is duidelijk: het creëren van aansprekende visuele verhalen. Ik streef naar het vereenvoudigen van boodschappen, ze motiverend maken en zorgen voor consistente ontwerpelementen. De dynamische aard van design en communicatie, altijd in ontwikkeling, maakt het boeiend. 
Gedurende mijn 20-jarige carrière blijft elk project een opwindende uitdaging. Ik blink uit in samenwerking binnen teams, het vaststellen van creatieve richtlijnen en het uitvoeren van expressieve plannen. Mijn passie ligt in het vormgeven van identiteiten, zowel intern als extern, voor bedrijven en merken. 
Mijn uitgebreide ervaring in het vak heeft me voorzien van diepgaande kennis en veelzijdigheid. Adobe heeft weinig geheimen en ik heb een grote liefde voor print. Ik omarm nieuwe uitdagingen en geniet van het verkennen van fotografie, videografie en 3d. Ook is het tijd voor AI en heb ik al de nodige kennis met Midjourny opgedaan. 

Klanten en Projecten
PGGM&CO - Media Matters - WWF - Ebbinge - JDE professional - Online Seminar - Sterrk - Idyn - Liga - Stage heroes - Olympia uitzendbureau - Being spaces - Koninklijke Verkade - KNVB - Talpa - Clifford chance - Levi9 -  De Telegraaf - McGregor - Loyens and loeff - Porsche en many more...
Werkwijze 
Als ik voor je aan de slag ga om je merk, bedrijf of product visueel neer te zetten dan ziet het proces eruit zoals hieronder in stappen beschreven. Aandacht vind ik daarin steeds belangrijker. Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat. De tijd die ik spendeer aan het voorproces bepaalt het succes van het eindresultaat. 

1. De onderzoeksfase
We gaan met elkaar in gesprek. Wat is precies de vraag? Wat past bij het bedrijf, het merk of het product? Welke kant gaan we op? Ik ben sterk in het helpen met de hoe, wat en waarom, het doel en de missie. Hoe vertel je je verhaal, hoe val je op en raak je een snaar.

2. De conceptfase
In deze fase denk ik na over wat we kunnen doen. Wat past bij de ideeën die op tafel liggen? De sfeer is geproefd en de vraag is duidelijk. Dit zijn we nu, dit doet de concurrentie en dit willen we. Dit verwerk ik naar een visueel concept, om al iets in beeld neer te zetten en een sfeer te pakken. Hier gaan we samen naar kijken en zo kiezen we een stijl en richting.

3. De uitvoering
Nu het duidelijk is wat we gaan doen, ga ik aan de slag met de communicatie uitingen. Ik ga ontwerpen, maken, regelen, doen. En samenwerken met fotograaf, videograaf en/of copywriter indien zij nodig zijn in het project. Ik hou hierbij altijd de supervisie en waak over de stijl.

4. De oplevering en inzet materialen
Zodra tevreden en compleet, lever ik de materialen op in het afgesproken format en kunnen ze ingezet worden op diverse kanalen en in campagnes en websites.
Back to Top